Veel bewegen is belangrijk. Doe je met ons mee.
Gooi de beentjes en de armpjes maar los.
https://www.youtube.com/watch?v=RHuASIIp-3U
https://www.youtube.com/watch?v=QUMygc3_JWA
https://www.youtube.com/watch?v=Ux2SYiBtrLM
Kattentongen bakken
Dit heb ik nodig:
ingrediënt
|
in orde?
|
materiaal
|
in orde?
|
150 gram bloem
|
O
|
weegschaal
|
O
|
100 gram boter
|
O
|
mengkom
|
O
|
100 gram poedersuiker
|
O
|
klopper
|
O
|
1 zakje vanillesuiker
|
O
|
spuitzak
|
O
|
2 eieren
|
O
|
bordjes/ tassen
|
O
|
een klein beetje zout
|
O
|
Zo doe ik het:
Stap 1:
Ik weeg de ingrediënten af en zet het klaar.
Stap 2:
dit doe ik in de mengkom:- 100 gram boter
- 100 gram poedersuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- klein beetje zout
Stap 3:
Ik roer alles heel goed door elkaar. Ik gebruik hiervoor een vork en een klopper.Stap 4:
Ik scheid de eieren. De dooier mag weg. Het eiwit doen we bij de suiker en de boter.We roeren heel erg goed tot je geen brokjes meer ziet. Je doet dit met de klopper.
Stap 5:
Doe de bloem (150 gram) er schep voor schep bij en roer heel goed met je klopper.Stap 6:
Toon je deeg aan mama of papa. Het kan zijn dat die jouw deeg nog eens mixt.Stap 7:
Doe je deeg in een spuitzak. Je spuit streepjes van 5 tot 7 cm op het bakpapier dat op de bakplaat ligt.Stap 8
Mama of papa brengt de koekjes naar de oven die al warm is. Daar bakken ze 5 tot 6 minuten op 200°C.
Appelflappen bakken
Dit heb ik
nodig:
ingrediënt
|
in orde?
|
materiaal
|
in orde?
|
2 appels
|
O
|
weegschaal
|
O
|
50 gram blonde bruine suiker
|
O
|
mengkom
|
O
|
100 gram rozijnen
|
O
|
dunschiller en mes
|
O
|
1 vel bladerdeeg
|
O
|
spuitzak
|
O
|
4 lepels parelsuiker
|
O
|
bordjes/ tassen
|
O
|
een scheutje melk
|
O
|
kookpot
|
O
|
1 eidooier
|
O
|
vork
|
O
|
Zo doe ik het:
Stap 1:
Schil je appel met je dunschiller. De schil
hebben we niet nodig en gooien we weg.
Stap 2:
Snijd je appel in 2.
Snijd je appel nog eens in 2. Zo
kun je gemakkelijk het klokhuis wegnemen.
Snijd je appel op je placemat in
kleine stukjes.
Stap 3:
Doe je stukjes appel in een kookpot. Doe
er de rozijnen bij en de blonde bruine suiker.
Stap 4: (start
ook met stap 5)
Stoof de appels tot moes. Door af en toe te roeren
krijg je appelmoes. Is de appelmoes klaar, laat je die afkoelen.
Vraag hulp aan mama of papa
Stap 5:
Neem 1 eidooier. Het eiwit heb je niet nodig.
Je roert ze met een vork los in een tas. Je doet
een klein beetje melk bij.
Stap 6:
Je doet wat bloem op een
placemat. Je rolt daarop je bladerdeeg uit.
Je snijdt het bladerdeeg in 4
even grote vierkantjes.
Stap 7:
Doe in het midden van elk
vierkantje 1 schep koude appelmoes. Vouw de hoekjes van je appelflap dicht.
Je vouwt een driehoek. Duw de randjes aan met een vork.
Stap 8:
Doe met een vork wat eidooier op
je appelflap. Als die bovenaan nat is, doe je er wat parelsuiker
over.
Stap 9:
Mama of papa steekt de appelflappen voor
25 minuten in een voorverwarmde oven op 175°C.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten